עוד כתבות בנושא

מעלים זיכרון: סיפורי שורדי השואה והתקומה

השנה משתתף בפרויקט טומי שחם מהרצליה בן 92 שפגש את הג'ודוקא וזוכה אולימפי, פיטר פלצ'יק.  מטרת הפרויקט היא לחבר את הדור הצעיר לעדויותיהם של ניצולי השואה ולשמר את זיכרון השואה באמצעות שיתוף פעולה עם יוצרי תוכן מובילים ברשתות החברתיות

מעלים זיכרון: סיפורי שורדי השואה והתקומה טומי שחם ופיטר פלצ'יק
מעלים זיכרון: סיפורי שורדי השואה והתקומה טומי שחם ופיטר פלצ'יק
משט יום העצמאות ה77

סיפורו של טומי שחם מהרצליה

טומי שחם, בן 92 מהרצליה, הוא אחד מניצולי השואה המשתתפים בפרויקט השנה. טומי נולד בסלובקיה בשנת 1933 וב-1944 נשלח עם משפחתו לאושוויץ-בירקנאו. הוא הופרד מהוריו ונשלח לבלוק הילדים, שם טיפל בילדים קטנים. אביו נספה בצעדת המוות, ואחיו נרצח לאחר שנשלח לעבודה חקלאית.

טומי שוחרר על ידי הצבא האדום בינואר 1945. בשנת 1949 עלה לישראל, הפך למורה ומנהל בכפר הנוער הדסים, ובהמשך ניהל את אגף האתלטיקה בישראל. כיום הוא מתגורר בהרצליה, אב לשלושה ילדים וסב לתשעה נכדים. במסגרת הפרויקט, טומי נפגש עם הג'ודוקא וזוכה אולימפי, פיטר פלצ'יק, ושיתף אותו בסיפורו האישי. סיפורו של טומי מדגים את היכולת לשקם חיים ולהקים משפחה לאחר השואה.

שיתוף פעולה עם יוצרי תוכן מובילים בישראל

במסגרת הפרויקט, אמנים, יוצרי תוכן ומשפיענים מובילים בישראל משתפים פעולה כדי להנגיש את סיפורי הניצולים לקהל הרחב. באמצעות חשבונות האינסטגרם שלהם, הם מעלים סרטונים ותכנים המבוססים על מפגשים אישיים עם ניצולי שואה. יוצרים אלה, שלהם מיליוני עוקבים, מהווים גשר בין הדור הצעיר לזיכרונות ולחוויות של הניצולים.

היוצרים נפגשים עם ניצולי שואה, מקשיבים לסיפוריהם האישיים ומתעדים אותם. לאחר מכן, הם מעלים את התיעודים כסרטוני Reels לחשבונות האינסטגרם שלהם בערב יום השואה. פעולה זו מאפשרת לדור הצעיר לקבל גישה ישירה ובלתי אמצעית לסיפורי הניצולים, כפי שנשמעים מפיהם. הפרויקט משתמש בפלטפורמה דיגיטלית פופולרית כדי להבטיח שהזיכרון ההיסטורי יישמר ויגיע לקהלים חדשים.

השנה: זרקור על תקומתם של שורדי השואה

השנה, לאור התקופה המטלטלת שעוברת מדינת ישראל, הפרויקט שם דגש מיוחד על תקומתם של שורדי השואה. מעבר לתיאור הזוועות שחוו, הניצולים משתפים גם את סיפורי ההתמודדות והבנייה מחדש של חייהם. הם מספרים על עלייתם לארץ, הקמת משפחות וקהילות, ועל הבחירה בחיים למרות הכל.

סיפורי התקומה מקבלים משמעות מיוחדת בהקשר של האתגרים הנוכחיים של החברה הישראלית. הם מהווים מקור השראה ומזכירים את כוחם של החיים והתקווה גם ברגעים הקשים ביותר. עבור רבים מהניצולים, התקומה התבטאה בהקמת חיים חדשים בארץ ישראל, בחיבור לערכי היהדות, בשירות ילדיהם ונכדיהם בצה"ל, ובבניית משפחות גדולות ותומכות.

הפרויקט מבקש להציג את סיפורי הניצולים לא רק כעדות היסטורית, אלא גם כמקור השראה וצוואה לדור הנוכחי. הוא מדגיש את החשיבות של זיכרון השואה לא רק כאירוע טראומטי, אלא גם כסיפור של גבורה, תקווה ובחירה בחיים. באמצעות הדגשת סיפורי התקומה, הפרויקט מבקש להעביר מסר של עוצמה וחוסן לדור הצעיר.

עדותם של מנכ"לית Meta בישראל ומנכ"לית עמותת 'שם ונר'

עדי סופר תאני, מנכ"לית Meta בישראל, מציינת כי הפרויקט פוגש מדי שנה ניצולי שואה אשר חולקים את רגעיהם הקשים ביותר כדי להבטיח שהזיכרון יישמר. השנה, היא מדגישה, הסיפור שלהם הוא לא רק סיפור הישרדות, אלא גם סיפור של תקומה. לדבריה, סיפור התקומה מקבל משמעות מחודשת בתקופה מטלטלת זו, ומספק השראה לשאוב כוח, לשמור על תקווה ולבחור באופטימיות ובחיים.

רוחה וקנין שער, מנכ"לית עמותת 'שם ונר', מוסיפה כי העמותה גאה לקחת חלק בפרויקט ולהנציח את שורדי השואה. היא מדגישה את החשיבות של שימור עדותם החיה לדורות הבאים, במיוחד לאור העובדה שמספרם של השורדים הולך ופוחת. היא מדגישה את המחויבות לזכור גם את ששת המיליונים שנספו בשואה, ופועלת להעביר את זיכרון השואה מדור לדור כזיכרון חי ונוגע.

 

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן