בזמן שרבים מאתנו גוללים בפייסבוק או מגיבים בהיסח דעת להודעות בוואטסאפ, סתיו קגן מהרצליה עושה מזה שליחות. עם קבוצות פייסבוק פעילות, קבוצות וואטסאפ תוססות ויוזמות קהילתיות בלתי פוסקות, היא הפכה לדמות מרכזית בחיי החברה של העיר. בין עדכון על אירועים מקומיים, חיבור בין תושבים או סיוע לאלו שזקוקים לעזרה – סתיו תמיד נמצאת שם, מחברת, תומכת ומעצימה. איך היא עושה את זה, ומה סוד ההצלחה שלה? יצאנו לשמוע.
קגן (31), פעילה חברתית ויוצרת תוכן מהרצליה, הקימה את קבוצת הפייסבוק "הרצליה שלי", קבוצה שמספקת מענה ומידע לכלל התושבים בכל מה שמתרחש בעיר. לדבריה, לאחר הצלחת הקבוצה שמונה כיום למעלה מ-65,000 תושבים היא הקימה עם תחילת המלחמה גם קבוצת ווטסאפ שמונה כיום אלף תושבים.
"הצורך של התושבים במידע עדכני בכל מה שקורה בעיר והרצון לשיתוף פעולה מאוד בלט", היא מסבירה. "קבוצת הפייסבוק הפכה להצלחה עם השנים לכן החלטתי לתת עוד מקום לשיח ובמה לתושבים".
לדברי קגן, שהתגוררה כל חייה בהרצליה ולמדה בבתי ספר בעיר, הרצון להתחיל בפעילות החברתית נובע מהחיבור הבלתי אמצעי שלה לעיר ולתושביה.
מהן הבעיות הבוערות בעיר על פי ההודעות שאת רואה?
"לאחרונה העיסוק העיקרי של התושבים הוא הפריצות לרכבים של התושבים וגם אכיפת החוק שמונע מהסוחרים להוציא את מרכולתם מחוץ לחנותם. סוחרים רבים הביעו את מחאתם על כך. לגבי הרכבים זו בעיה מטרידה שמתרחשת כמעט בכל עיר באזור וצריך למצוא לה פתרון. יש בעיר מתנדבים שהקימו בשכונות – 'משמר שכונה' ואולי צריך לתגבר אותן".
קגן, שידועה גם כיוצרת תוכן וסרטוני רילס, ממליצה לא פעם על מקום ששווה לטייל ולבלות בו. כששאלנו אותה על מסעדה מעניינת ענתה ללא היסוס: "'קאסה בלה' ו'על המים', שתי מסעדות איטלקיות שמשלבות אוכל טעים במיוחד ומשלבות בתפריטן גם דגים ומנות צמחוניות. שתיהן משלבות אוכל טוב ונוף מהמם של ים ושקיעה אם באים בזמן הנכון".
מה לדעתך סוד המשיכה של האנשים לקבוצות שלך?
"אני חושבת שהסיבה היא שהחברים בה יכולים להעלות פוסטים בעצמם והם כמובן עוברים את האישור שלי כדי למנוע השמצות, שיימינג ודיבורים על פוליטיקה. הרעיון הוא לחבר בין האנשים, להציף בעיות ולהמליץ על מקומות בעיר".