מדובר באחד מתווי האיכות המוכרים והמוערכים ביותר בעולם בתחום איכות הסביבה, המוענק לחופים, מרינות ולמפעילי סירות תיירותיות בנות קיימא. החופים הזוכים לקבל את התו הסביבתי היוקרתי, נדרשים לעמוד מידי שנה בקריטריונים בינלאומיים מחמירים השמים דגש על נושאים כגון איכות מי הרחצה, ניהול והפרדת פסולת, ניקיון ותחזוקת החוף, נגישות קלה לציבור ולאנשים עם מוגבלות, פעילויות חינוך סביבתי, בטיחות, נגישות וניהול סביבתי.
מטרת התכנית, הינה לעודד מודעות סביבתית ולקיחת אחריות על שמירת הסביבה החופית והימית בקרב משתמשי החופים, הקהילות המתגוררות בסביבתם ובקרב הרשויות והארגונים העוסקים בניהול החופים. תו הדגל הכחול מעניק חותמת רשמית לכך שהחוף או המרינה הינם ידידותיים לסביבה.
תוכנית הדגל הכחול פועלת בכ-50 מדינות בעולם. עמותת אקואושן (EcoOcean) הפועלת לשימור והגנה על הסביבה הימית של ישראל, מפעילה את תוכנית הדגל הכחול בישראל מטעם ארגון Fee העולמי – the foundation for environmental education.
המרינה בהרצליה הינה המרינה הגדולה ביותר באגן הים התיכון עם למעלה מ-800 כלי שיט. המרינה נחשבת למרינה "הירוקה" ביותר במדינת ישראל ועומדת בדרישות תוכנית הדגל הכחול ב- 10 שנים האחרונות (החל מ 203).
בתוך כך, עיריית הרצליה תארח את טקס הענקת "דגל כחול" לכל הרשויות המקומיות עבור החופים והמרינות שזכו השנה. האירוע יתקיים ביום שני, 8.5, במרינה הרצליה בהשתתפות ראש העירייה, משה פדלון, מנכ"ל עמותת אקואושן, אריק רוזנבלום, רשי ונציגי הרשויות.
ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, בירך על הזכייה, ואמר: "עיריית הרצליה מקצה משאבים רבים לשמירה על ניקיון וטיפוח העיר, ואנו חלוצים בקידום חוק העזר העירוני האוסר על מכירה וכניסה של כלים חד פעמיים לחופי הים. אני שמח שבכל פעם מחדש אנחנו מקבלים את הדירוג הגבוה ביותר, ואני מזמין את כולם להגיע אלינו לחופי הים היפים, הנקיים, הידידותיים והסביבתיים ביותר בארץ."