

וינר, תושבת העיר, ניהלה במשך כעשור את סינמטק הרצליה, שם הובילה תכנים פורצי דרך, פתחה את הדלת לקהלים מגוונים, ויצרה גשרים בין תרבות, חינוך וקהילה.
במהלך השנים יזמה פרויקטים בשיתוף שגרירויות, מוסדות אמנות מהארץ ומהעולם, קרנות קולנוע, בתי ספר וגופים אזרחיים — מתוך תפיסה שמוזיאון או סינמטק אינם רק מוסדות תצוגה, אלא מרחב חי, קהילתי ובעל השפעה חברתית עמוקה.
“הרצליה הייתה בשבילי חממה מקצועית ואישית," אומרת גיתית. “העיר הזו נתנה לי את ההזדמנות לחלום ולעשות, ולעבוד עם אנשים שמאמינים בתרבות ככלי לשינוי."
היום, כשהיא נושאת תואר שני בתרגום וחקר תרגום, ועוסקת גם במחקר על נגישות קוגניטיבית לקולנוע, גיתית נכנסת לתפקיד חדש, במוסד שמהווה חלק ממערכת בינלאומית של מוזיאוני ראלי – עם סניפים בצ'ילה, ספרד ואורוגוואי.
גיתית וינר: “זה רגע של התרחבות אישית ומקצועית, ואני נרגשת להוביל את המוזיאון לעידן חדש של חדשנות וחיבור לעולם התרבות המקומי" היא מסכמת.
מוזיאון ראלי הראשון נוסד ב- פּוּנטָה דֶל אֶסטֶה (אורוגוואי) בשנת 1988; המוזיאון השני בסנטיאגו (צ'ילה) בשנת 1992; השלישי (ראלי 1) בקיסריה (ישראל) בשנת 1993; המוזיאון הרביעי ב- מרבֶּייָה (ספרד) בשנת 2000; והמוזיאון החמישי (ראלי 2) נבנה אף הוא בקיסריה, בשנת 2007. באותה שנה הוקמו בנוסף, אובליסק זכרון ואתר הנצחה. מוזיאוני ראלי מציגים את אחד מאוספי האמנות הלטינו-אמריקאית עכשווית החשובים בעולם.

מוזיאוני ראלי בקיסריה חווית אמנות לטינו-אמריקאית עכשווית יחד עם אמנות סוריאליסטית וקלאסית קרן הארי רקנאטי הנה מוסד פרטי ללא מטרת רווח. מטרתו העיקרית היא להציג ולהפיץ את איכותה של האומנות הלטינו-אמריקאית העכשווית, באמצעות מוזיאוני ראלי. הקרן והמוזיאונים אינם נתמכים בתרומות או סובסידיות ממוסדות ציבוריים או פרטיים.
הכניסה לכל מוזיאוני ראלי הינה ללא תשלום.