עיריית הרצליה החליטה לקדם את פרויקט שיקום נחל גליל ים, הממוקם בין השכונות גליל ים, נווה ישראל וויצמן. לצורך כך, בחרה העירייה לשתף את התושבים באפשרויות השונות לשיקום של מרחב הנחל ובניית מבנה בית הספר הסמוך, ולתת להם את האפשרות להשתתף בעיצוב המרחב הציבורי. השבוע הסתיים הסקר, בו השתתפו מאות תושבות ותושבים שחשוב להם להשפיע על המרחב הציבורי שבו הם חיים.
המתווה שנבחר הוא: הרחבת ערוץ הנחל על בסיס הרחקת מבנה בית הספר בכ-5 מטרים.
המתווה יהפוך את אזור הנחל לפנינת טבע אשר תיצור מרחב חינוכי וקהילתי שמדגיש את ערכי הטבע ומשאביו. שיקום הנחל כולל את הרחבת ערוץ הנחל ומיתון גדות הנחל, כך שתתאפשר שתילת צמחיה מגוונת ורבה יותר וכן ירידה נוחה אל ערוץ הנחל.
על פי המתווה, בית הספר ימשיך להיבנות ויצומצם בכיתת גן אחת, שתיבנה במקום אחר בשכונה, ובחלל למידה משותף אחד אשר במקומו יפותחו כיתות חוץ במסגרת פרויקט שיקום הנחל.
בית הספר יפתח את שעריו לילדי שכונת גליל ים בשנת הלימודים תשפ"ז, 2026. בית הספר תוכנן בצורה מודולרית כך שבשלב הראשון יכלול כיתות יסודי וגני ילדים, ובשלב השני, בהתאם לשינויים בתמהיל האוכלוסייה, יוכל להפוך לבית ספר המכיל 24 כיתות. יש לציין כי העירייה הוסיפה חללי למידה נוספים מעבר לפרוגרמה הסטנדרטית של משרד החינוך.
בתקופה הקרובה תמשיך העירייה בתהליך בניית בית הספר ובמקביל בשינויים התכנוניים של בית הספר ופיתוח הנחל והחיבור בין שניהם.
בנוסף, העירייה הזמינה את התושבים לשתף מה חשוב להם בתהליך השיקום, אילו יוזמות, רעיונות וחלומות יש להם, שיכולים להשתלב בשיקום הנחל. מהעירייה נמסר כי התקבלו רעיונות ויוזמות נהדרים לשיקום הנחל ובימים הקרובים יתכנס צוות התכנון לעבד את המידע ולהתחיל את תהליך התכנון המפורט, שיכלול מפגשי שיתוף ציבור נוספים.
ראש העיר, יריב פישר, בירך על הבחירה ואמר: "נחל גליל ים יהפוך לפנינת טבע מרהיבה עם שבילי הליכה, נקודות תצפית, מקומות ישיבה, מרחבי בילוי וחינוך והרבה ירוק בעיניים. הבטחנו שנעשה את הכל בשקיפות מלאה – וכך פעלנו גם כעת. המתווה שנבחר ישקם את הנחל והטבע מסביב, ישמור על הצרכים של מתחם החינוך בהתאם לגידול האוכלוסייה הצעירה בעיר ויאפשר את המשך הבנייה כסדרה."